Press "Enter" to skip to content

Hiene cu ștaif și balamucul generalizat

Trăim clipe apocaliptice. Oamenii dau năvală peste doctori. Bolnavi închipuiți se bulucesc la UPU, paranoicii și ipohondrii înroșesc telefoanele de la 112. Vânzările de măști au explodat, farmaciile  nu mai au stoccuri din elixirul vieții: Tamiflu! Salvările au devenit un fel taxi-uri gratuite. Fiind gratuite era și firesc să fie la dispoziția legiunilor debilizate de isteria mass media senzaționalistă.

Gata lume! Vine virusul mortal din China! Ce să mai stai calm?! Aha nu îți pasă de: copil, copii, muiere, familie, colegi! Ești pus pe rug! Să mai descchizi  gura altădată boule, prostule care nu ai habar de nimic! ”Am citit noi băăăăăă, pă net!” Ziaricii vin și ei, cu scorțoșenie, voci grave, priviri sumbre și anunță sacadat, cu litere de o șchioapă în ”brechingnius”-uri galbene și clipocitoare: ”Potop de mesaje alarmante pe …net!”

Nu am auzit cine știe ce voci calme, sigure și hotărâte să stopeze nebunia!

Dai cu tunul în România  și nu găsești în minunata masss media mioritică mai mult șapte… zece știri externe! Care să fie bine făcute, fără manipulare ordinară sau prezentare șchioapă (în varianta fericită!). Ca să nu mai spun despre senzația și teama că tot ce trăim zilele acestea nu este decât o amplă campanie îndreptată împotriva Chinei.

De ce? Păi China este țara care tocmai ce negociază niște acorduri comerciale istorice! Care și-a permis – fără voie de la USA ori UE – să devină prima mare putere economică a lumii! Normal că acest fapt nu-l recunosc nici USA, nici Germania sau Rusia! Acum ceva timp a avut loc un atac economic masiv împotriva Chinei pe o piață mai discretă: aurul! China nu își declară rezervele de aur! Culmea a fost că a rezistat și chiar a mai cumpărat o cantitaate uriașă din metalul nobil!

Turma

Au strănutat trei chinezi la Beijing?! Muamăăăăă, molima, potopul și urgia de pe lume! Pe cei mari precum USA, Germania îi înțeleg! Pe scribălăii care se dau ziarici de nivel planetar, geniali și încă ne-pulițari (deținători ai premiului Pullitzer!) de pe la noi iar îi pricep! Cu multă milă îi și înțeleg. O ciorbă, un pateu – ”e bune„ la ghiozdan! Mai ales pe praful ăsta! Doar vedeți cât potop de reclame la medicamente avem peste tot! Ca să nu mai spun despre farmaciile care sunt la fiecare al doilea bloc! Toate aflate în mâna câtorva rechini!

Atacul orcilor

Este mai mult cât clarr că aarre loc un atac exxtrem de abil și  orchestrat împotriva spitalelor de stat! Nu vi se pare suspect că doar acolo auzim despre malpraxis!

Măi retardaților dar în acele spitale private lucrează aceiași medici care muncessc și în cele de stat! Nu cred că am auzit de mai mult de trei cazuri (vârâte iutee sub preș, ca din ”întâmplare”,  nu?) de malpraxis ”la privat!”

Ce vedem zilele acestea va avea un final crunt: privatizarea, închiderea, externalizare multor spitale! Doar suntem ”dă dreapta”, nu!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *