Press "Enter" to skip to content

Orban, tiptil spre DNA!

Premierul penal! Nu așa strigați în piață atunci cu ”Cine nu sare nu primește dosare!”

Ludovic Orban, cel mai bun premier pe care l-a avut România, după cum îl laudă Iohannis, este acum cel mai vulnerabil personaj. Un prim-ministru care vrea să introducă în circuit ordonanțe ilegale nu sună bine, indiferent câți de-alde Iohannis ar avea în spate. Pare că tăvălugul a început să se rostogolească deja, din moment ce sindicatele se agită.

CNS Cartel ALFA solicită Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională a României asupra neconstituționalităţii Ordonanței de Urgență pe Sănătate şi sesizează, în acelaşi timp, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, asupra abuzului în serviciu al ministrului Sănătăţii. 

Bani și pentru sistemul de urgență privat

Ordonanța guvernului nu lovește doar spitalele publice, ci și întreg sistemul de medicină de urgență, al cărui buget va fi înjumătățit pentru a fi transferat la privați. ”Nu înțeleg care a fost caracterul de urgență ca să se ia astfel de decizii peste noapte, fără analiză reală de impact și fără dezbateri reale, luând măsuri fără precedent, care vor destabiliza tot sectorul public de urgență, de la serviciile de ambulanță până la SMURD și UPU, fără excepție. Deschiderea accesului comercianților la bugetul de stat prin care este finanțat sectorul public de urgență este un pas care înseamnă că în câțiva ani vom împărți sumele cu toți care vor apărea pe piață în urma acestei decizii aberante, ducând implicit la reducerea finanțării sectorului public în favoarea celui comercial”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

CNS „Cartel ALFA” solicită Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională a României asupra neconstutionalității acestei OUG și sesizează în același timp procurorul șef din Direcția Națională Anticorupție asupra abuzului în serviciu al ministrului Sănătății”, se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele sindicatului, Bogdan Hossu.

În sursa citată se arată că Guvernul condus de Ludovic Orban a adoptat, marți, 25 de ordonanțe de urgență, chiar dacă premierul a criticat ordonanțele de urgență atunci când se afla în Opoziție.

Aceste acte normative au fost adoptate fără dezbateri sau consultări, iar unele chiar fără avizele legale obligatorii necesare.

„Unele dintre aceste ordonanțe, cum e cea legată de privatizarea programelor naționale de sănătate, s-au adoptat fără analiză de impact, fără consultări, în ciuda reacțiilor negative ale sindicatelor și a atenționărilor specialiștilor”, mai atrage atenția Cartel Alfa.

În textul ordonanței au fost introduse noi articole care „deschid drumul integral sectorului privat comercial” pentru accesarea bugetului de stat destinat sectorului medical de urgență.

„Este o grabă demnă de un guvern care își joacă toate cărțile pe mâna sponsorilor privați, sacrificând interesele majorității populației. Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” consideră acțiunea guvernului un abuz grav față de principiile democratice, cu atât mai mult cu cât acest guvern și-a asumat “misiunea” de a pune capăt acestui tip de abuz practicat de guvernele anterioare”,

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *