Press "Enter" to skip to content

Patronii din spitalele private îi dau plăcuțe suedeze lui Orban

Guvernul Orban era liberal! La fel de adevărat și real precum o femeia gonflabilă! Oricare tefelist, haștagian, corporatist îți poate ține un discurs kilometric despre ce nu e bine să facă statul, liberalizare, economie de piață, iar dacă ai norocul să dai peste unii cu ceva ore de curs la seral (pe cei cu învățământ la distanță nu e cazul să-i pomenim) îți vor cita, cât au auzit și ei, despre ”mâna invizibilă”.

În fond texte de agățat corporatiste ”ne…utilizate” de prin bodegile din Centrul Vechi! Fiind doar niște neomarxiști care vor, visează, bălesc la beneficii și huzur pe banii statului, uită un singur lucru. Esențial în Capitalism: ”Cine plătește ăla …fu..ge!”

Pomeni electorale să facă mă-ta!

Eh… păi să o luăm ca la clasa pregătitoare, da?! Patronul este o vietate care are un obicei prost! Se gândește în primul rând la profit! Așa este el făcut! De aia există! Altfel ”se făcea” bugetar, angajat (mulți patroni chiar regretă asta) și dacă nu curgea… tot pica! Iar profitul se face greu! Greu de tot! Bine… se poate face și ușor! Cu condiția să ai șmenul, ușa, omul cu semnătura/ ștampila! Vorba unui amic: ”Frăție, eu mi-aș face o firmă de aplicat ștampile! Ai ștampilă? Vine banul!” Și o zicea ditamai inginerul. Constructor genial, admirator al lui Gaudi dar și el –  ca toate marile genii – are un mare defect. Este rătăcit printre liberali – asta e! Mai greșim!

Ei bine ce polologhie făcui eu pe aici a fost doar pentru a înțelege cum funcționează lumea dar mai ales pe la noi!

Nopțile trecute Fostul – Ex- Viitor – Ex – fost și iar Prim ministru a decis că spitalele private au și ele dreptul să primească o halcă babană din bugetul numit Programe Naționale de Sănătate!

 Păi ce, privatul e prost, avem concurență sau ne jucăm d-a economia de piață aici?! Doar că nu știa nimeni, nu a auzit nimeni, nu a spus nimeninimic. Așa cum se face! Că vezi, că treburi, că prețuri, că socoteli … Așa cum fac patronii! Socotesc și socotesc și iar socotesc…și apoi mai socotesc, apoi decid. Dacă este cazul! Să investească sau nu! Acum, fie vorba între noi, un ciolănel din ciozvârta de 7.500.000.000 euro/an cam cât se învârt în sistemul medical, nu e de colo!

Numai că patronatul din zona spitalelor private când a auzit că e vorba despre un ”kadoo”, oferit la miez noapte (nu spun ca alții ”noaptea ca hoții”- că-s băiat bun și liberal pârât!) au pus cap la cap tot ce au auzit de pe piață (iar ei, chiar pot să afle!), toate informațiile și au ajuns la concluzia că… e mai bine să nu se bage în troaca asta!

Pe baza unui motiv simplu! Ei vor profit! Cam pe ocolite ar fi așa: Că nu le ies banii de salarii pentru recepționere, asistente, doctori, portari, liftiere, brancardieri mecanici, electricieni și ce alte feluri de angajați mai au ei pe acolo. Păi  ce spital privat este ăla fără roboți de spălat pe jos, palsme de 6×4, flori proasspete, bonsai, rezervă individuală, monitorizare 24/244, 7/7?!  Cu alte cuvinte, patroni au tradus astfel OUG a lui Orban: ”Patroni, patroni dar dacă vreți bani din PNS … mai aduceți și voi de acasă!

Și să ne imaginăm că, la rândul lor,  patronii au spus:”Băi nene, ce liberal este ăsta:? Facem din spitalul nostru azil, cămin social? Iar noi să ne aleegem cu paguba?!” Și au dat eject, cu flit unei mari și geniale idei marca Ludovic Orban! Ceva de genul: ”Pomeni electorale să facă mă-ta!” doar că ceva mai delicat!

Zdrang! În căpocul de fontă al premierului Hopa Mitică!

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, care reuneşte cele mai cunoscute spitale şi clinici private din România, a anunţat, că ia în considerare să nu mai încheie contracte cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate care permit decontarea serviciilor medicale în privat.

Spitalele şi clinicile private sunt nemulţumite de decizia guvernului de a le interzice să perceapă coplata de la pacienţi până la 1 aprilie, anul viitor.

În plus, aceste unităţi se plâng de faptul că CNAS decontează serviciile medicale la valoarea lor din spitalele de stat, adică mai mică decât cea de la privat.

Marcă banul dacă vrei la privat!

Președintele Patronatului, Cristian Hotoboc, precizează într-un comunicat de presă că în cazul în care nu se încheie contractul cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, persoanele care se vor adresa unităților medicale private vor plăti toate serviciile medicale pe care le vor accesa, nu va mai fi nimic decontat.

De asemenea, el menționează că în acest moment costurile decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate sunt în multe cazuri mult mai mici decât cele reale.

Cele mai mari diferențe se înregistrează la spitalizarea continuă, acolo unde prețul corect este de două sau chiar trei ori mai mare decât cel decontat.

Cristian Hotoboc spune că o situație similară se înregistrează și la investigații imagistice de înaltă performanță, RMN, computer tomograf, la analize medicale de imunologie și de bacteriologie, în cazul cărora diferența poate fi de la câteva zeci la sute de lei.

Președintele PALMED atrage atenția că o decontare justă este vitală pentru ca sistemul medical, incluzând și unitățile publice, să poată funcționa normal, iar pacienții să beneficieze de un serviciu medical adecvat, la timp și în condiții similare.

Ciuma s-a întins și la privați

Nasol moment! Păi vine ditamai asociația patronală, privată și îți dă cu firma-n cap,taman ție premierul atomic?! Hm!

Dacă aș fi un haștagrezist aș pricepe tot. Din prima că atâta mă duce neuronul: ”…e clar mâna lui Dracniea; ciumaroșie nu cedează!”. Și aș ieși la beculit în piață. Aș lua cățel, purcel, peștișorii din acvariu…Și aș lupta de nu m-aș opri!

Dar împotriva cui?! Patronilor? Premierului atomic? Sau a PNL-ului? Păi asta ar fi trebuit s-o facă PSD-iștii, eu sunt ”dă dreapta”!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *