Press "Enter" to skip to content

La CJ în buget e o nimica toată!

Nici nu murim dar nici nu trăim. Un buget județean ”pe avarie”!

În sfârșit a fost dezbătut și votat bugetul pentru acest an la nivelul Consiliului Județean Prahova. Un pic prea discretă această așa zisă dezbatere a bugetului dar se pare că nu prea au motive de laudă cu un buget care se dovedește insuficient pentru pretențiile unui județ precum Prahova.

Prahovenii au la nivelul CJ un buget de circa 500 milioane lei dar mai vin ceva bani și din alte surse. Circa  42 de milioane lei vor veni de la Ministerul Dezvoltării, pentru proiectele prinse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală. O altă sursă de finaanțare avută în vedere ar fi UE de unde se estimează că vor fi atrase circa 61,6 milioane lei.

O căruță de bani necheltuiți

Se pare că a devenit un obicei ca la nivelul unor instituții administrative o mare parte din banii aflați în buget să nu fie cheltuiți! Greu de crezut dar de exemplu în anul 2019 la nivelul CJ Prahova au rămas destui bani necheltuiți! Suma este de aproape 89 de milioane lei! Bani care ar fi putut să rezolve destul de multe probleme prin județ dar este și mai rău să afli că au rămas bani necheltuiți iar tot timpul anului să auzi ”Nu avem bani, nu avem bani!”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a rezumat situaţia cheltuieelilor alocate anului 2020 și astfel 70% din buget vor fi alocări pentru cheltuieli de personal în cadrul instituţiei şi structurilor subordonate, cu tot cu salariile şi cheltuielile pentru bunuri şi servicii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Pentru investiții a fost alocat un buget de 20% şi 10% pentru reparaţii, alte nevoi de funcţionare şi parteneriate cu primăriile.

Peste 180 de milioane ar urma să meargă pe cheltuieli sociale şi culturale, la DGASPC, şcolile speciale, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională sau Programul pentru şcoli al României. Din acest capitol, 10,6 milioane mai sunt rezervate pentru sănătate.Cultura, recreere și religie vor avea un buget totaal de 37,3 milioane lei/

Ca să fie mirarea și mai mare iată că la nivelul CJ Prahova ar urma să aibă o alocare de aproape 78 de milioane de lei la categoria transporturi, din care se finanţează reparaţiile de drumuri judeţene. Cu mult mai mică decât suma rămasă necheltuită anul trecut! Dacă așa cred unii conducători că pot să dezvolte acest județ….

Bine că au peste 70% buget pentru salarii! Restul… așa să fie!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *