Press "Enter" to skip to content

Ploiești – Bani mulți și degeaba

 Administraţia locală ploieșteană ar urma să aibă, în anul 2020, cheltuieli totale de aproape 633 de milioane de lei. Suma este cu 46% mai mari decât a fost în anul 2019.

Să nu vă gândiți că a explodat economia ploieșteană sau că administrația are o fermă cu găini care fac ouă de aur! Cei care au întocmit proiectul de buget și supus votului consilierilor locali au estimat că în 2020 vor da lovitura: vor atrage peste 196 de milioane de lei pentru proiecte europene în derulare sau care ar urma să înceapă.

Primăria Ploieşti estimează că va păstra cheltuielile de personal la aproape aceeaşi valoare – 28 de milioane de lei. Şi cheltuielile pentru sistemul de sănătate (Spitalul Municipal şi Spitalul de Pediatrie), se menţin.

  • Poliţia Locală – alocarea pe 2020 propusă la aproape aceeaşi valoare consumată anul trecut.
  • Se dublează cheltuielile pentru bunuri şi servicii, de la 11 milioane de lei (2019) la 21 în acest an
  •  subvenţia acordată la încălzire explodează! În 2019 s-au făcut plăţi de 4,35 milioane, în timp ce pentru anul  2020 este prevăzută o alocare de 30 de milioane de lei.

La capitolul datorii de achitat , respectiv rate la bănci, Primăria a plătit în 2019 aproape 46 de milioane de lei față de anest an când sunt prevăzute cheltuieli de ”numai” 42.000.000 lei!.

Mai puțin teatru și artificii mai rare. Sport?! Avem alte ”chestii”!

  • Iluminatul festiv va fi afectat. La fel și spectacolele de artificii. Parcul Municipal Vest vaa suferi o limitare a bugetului. Teatrul „Toma Caragiu”  va primi cu aproximativ un milion şi jumătate de lei mai puţin decât anul trecut.  Casa de Cultură „I.L. Caragiale” cu 140.000 mai puţin. Nici aacctivitățile sportive nu se vor lăfăi în belșug, Clubul Sportiv Municipal – o reducere de 1,6 milioane faţă de execuţia pe 2019.

Curățenie?! Cu bani puțini!

  • Pentru curăţenia căilor publice şi deszăpezire – o sumă cu 3,75 milioane de lei mai mică decât pe 2019, care fusese de 16,1 milioane.
  • La capitolul transporturi – o creştere de un milion de lei pentru indicatoare rutiere, marcaje şi mobilier stradal;
  • 2 milioane de lei – pentru reparaţii curente de străzi.
  • subvenţii şi gratuităţi la transportul în comun – o scădere de aproape 8,5 milioane;
  • iluminat public – 2019  an cu mari restanțe la plata datoriilor iată că peentru 2020 administraţia locală propune o alocare de numai 4,6 milioane lei. Suma este  în scădere cu 37% faţă de suma cheltuită anul trecut.Dar apare o cheltuială suplimentară de 1,5 milioane pentru mentenanţă.
  • Pentru reparaţii curente la unităţile de învăţământ, suma propusă fiind ridicolă. Scăderea fiind de la 1,29 la 1,1 milioane de lei pentru 2020.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *