Press "Enter" to skip to content

Justiția pusă cu botul pe labe!

J

Protestele din Justiție sau cum Mireasa era un pic gravidă!

 În partea a doua a lunii ianuarie știristele, prompteristele, feizbucilijtii și părerologii neamului făceau apoplexie; umpleau ecranele tv, burtierele clipoceau cu ”news alert” și ”breking news” din zori și până în noapte.

Prăpădul era următorul: personalul din mai multe instanțe era profund nemulțumit de intenția Guvernului (și realizată în cele din  urmă) de a schimba radical modul de acordare a pensiilor ”speciale”. Care pensii ”speciale” au fost doar nutreț  pentru proști!

Urlete, vaiete, jelanii cât cuprinde! Că d-aia nu avem autostrăzi, spitale sau d-aia fug românii din țară, d-aia nu există/nu avem leacul împotriva cancerului, d-aia nu s-a inventat motorul cu apă etc etc etc!

Scimbările radicale de calcul a pensiilor includeau nu numai magistrații (distinșii procurori sau onorabilii judecători) și o mare parte din cadrul personalului instanțelor de judecată – au generat nemulțumiri!

Și ca să îmi pun haștagienii în cârcă aș zice, răspicat: firești!

În prima linie a protestului au fost aruncați ”ienicerii” și ”pionii” adică cam tot ce poate să fie sacrificat fără mari probleme în cadrul acestui joc de șah numit justiția română.

Mai greu a fost cu ”recalibrarea” deontologilor de serviciu și a Diviziei de presă! Ei, cei care erau cu Justiția-n gură de prin zori (mai pe la prânz așa – că doar se respectă!) și până spre miez de noapte – nu mai târziu  – că ”face cearcăne” – să accepte o realitate extrem de neconfortabilă! Păi doar erau cu Justiția, cu independența magistraților …acum să cerem/ să fim de acord cu un asemenea atac?!

Dar pulimea uită! Iar ”patrupezii” (n.m – citat din V Dănileț, judecător, mare membru în CSM!) din Justiție cât pot să mârâie?!

Ștremeleagul protocoalelor i-au ”luat” vocea!

Nu au mai ieșit puhoaie de haștagienii… Au uitat!

Pe când era ciumaroșie la putere ce mai beculeam, ce mai haștgiam seară de seară! Turme de bizoni erau gata gata să ia cu asalt – în coarne – Palatul Victoria! Neandertalienii cu aifoane, sclavi la corporații erau doctori docenți în drept constituțional, în fiecare dintre ei zăcea un mic salvator/eliberator. Puhoaie de orci, zombie asaltau piața Victoriei și Guvernul în numele independenței justiței și a libertății acesteia! Atacau guvernul ciumeiroșii care îndrăznise să propună și o responsabilizare a magistraților în cadrul înfăptuirii actului de justiție.

Atacau guvernul PSD deoarece credeau, în naivitatea lor, că acolo era CLOACA, IADUL, acolo se uneltea și punea la cale distrugerea virginității și neprihănirea onorabilei justiții!

Care între timp ingenua Justiție își ”mulțumea” stăpânii! Adică presta zdravăn și gâfâia în ștremeleagul protocoalelor, pe coduri, parteneriate, culoare, câmpurilor tacctice reunite în bordelul autohton! Cu finalizare …pardon, cu executare! Astfel au fost vârâți la pripon, d-a valma absolut toți cei care pentru haștagienii din piață reprezentau ”lumea veche”!  Păi doar cazurile Toni Geblă, Gutău, Nicușor Constantinescu sau Dragnea pot fi date ca model al unei justiții realizate politic și sub presiunea maselor de manevră!

 Maurul… la bordel cu el! Dacă a fost fraier!

Recentele proteste din justiție au încetat. Fără a obține absolut nimic concret! Cee ce spune enorm de mult/e! Că tot acest protest nu a fost asumat de întregul sistem, că acest protest a fost doar un fel de tester pentru a determina anumiți ”markeri/ținte/obiective” de care ”ne vom ocupa cât de curând”! Cine?! Ohoooo! Lista e lungă a celor care se vor ”ocupa” temeinic de toți aceia care au îndrăznit să se ”iasă din front”!

Epilog: Renunțarea la proteste a magistraților, a grefierilor poate fi interpretată ca o infrângere. Una extrem de rușinoasă și jenantă! Un lot măricel de magistrați au cerut ieșirea la pensie. Valul este abia la început! Semn că vor să fie cât mai departe de balamuc! Dar care ne mai arată și un fel de radiografie! Ce fel de schelet are justiția română!

Deloc altfel decât restul societății.

Lași, fricoși, complici, oportuniști, jigodii, lichele, trădători și… câțiva eroi!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *