Press "Enter" to skip to content

(title)

 • California a declarat stare de urgență, la doar câteva ore după ce a fost confirmat primul deces din cauza COVID-19 în acest stat. La Washington, Camera Reprezentanților a aprobat un pachet de urgență în valoare de 8,3 miliarde de dolari pentru combaterea epidemiei.
 • În cealaltă parte a lumii, jumătate dintre pacienții din Wuhan, centrul epidemiei, s-au vindecat, anunță autoritățile.
 • În toată China, au fost doar 139 de noi îmbolnăviri.
 • La nivel mondial, bilanțul este de 3.285 de morți din peste 95.000 de îmbolnăviri. Dar doar 38.000 de oameni mai sunt în prezent infectați și sub supraveghere medicală.
 • Americanii se pregătesc să arunce peste 8 miliarde de dolari în lupta cu noul coronavirus. Din această sumă, 3 miliarde sunt destinate doar dezvoltarii de vaccinuri, medicamente și kit-uri pentru teste. De asemenea, 1,2 miliarde de dolari vor fi alocate pentru combaterea COVID-19 la nivel internațional.

Legea a trecut în regim de urgență, aproape cu unanimitate prin Camera Reprezentanților și ar putea fi semnată de Donald Trump chiar săptămâna aceasta.

 • Mike Pence, vicepreședintele SUA: Riscul noului coronavirus pentru americanul de rând rămâne mic și pentru că noi continuăm să luăm măsuri iar americanii continuă cu practici de bun simț să-și protejeze propria sănătate și sănătatea familiei lor. Așa va rămâne.
 • Anthony Fauci, medic: Mortalitatea este de câteva ori mai mare decât la gripa sezonieră. Gripa sezonieră are răspândire mare și o mortalitate de 0,1%. În China, mortalitatea pentru noul virus, conform celui mai recent raport, este de 3% sau 4%.
 • În China, epidemia pare că se îndreaptă spre final. Numărul cazurilor noi a scăzut puternic, iar fabricile au reîncepur să funcționeze.
 • Kristalina Georgieva, șefa FMI: Am auzit de la autoritățile chineze informații încurajatoare că producția a repornit. Sunt vești binevenite pentru China și sunt vești binevenite pentru toată lumea.
 • În alte țări, panica este încă la cote înalte. În Franța abia se mai găsește gel dezinfectant. Asta după ce guvernul a rechiziționat toate măștile de protecție din farmacii și magazine.
 • Ahlem Mebasti, farmacistă: În acest moment, nu mai avem niciun fel de gel dezinfectant, nu mai puteți găsi nicăieri, nu am mai primit alte loturi, este criză pretutindeni.
 • Bruno Le Maire, ministrul de Finanțe: Am aflat că prețurile la geluri pe bază de alcool s-ar fi dublat sau chiar triplat în unele magazine sau online. Este inacceptabil, chiar șocant să vedem cum este speculată economic criza coronavirusului.
 • În Thailanda, una dintre primele țări în care a ajuns noul virus din China, autoritățile au descoperit o fabrică ilegală care reîmpacheta măști chirurgicale folosite. Obiectele de unică folosiță erau luate din gunoi, băgate în mașina de spălat, uscate, călcate, ambalate în pungi și vândute ca noi.
 • SE ÎNCHIDE ITALIA! Evenimentele sociale anulate, meciuri fără spectatori, școli închise

Guvenul italian a emis un decret semnat de premierul Giuseppe Conte cu măsurile impuse de autorități în vedere opririi răspândirii Coronavirusului.

Astfel, școlile şi universităţile din Peninsula vor fi închise până pe 15 martie, campionatul de fotbal va fi întrerupt timp de o lună, până pe 3 aprilie, în timp ce evenimentele sociale, cum ar fi reuniuni, congrese, inclusiv spectacolele de film și teatru, nu vor mai putea avea loc.

 • Guvernul italian a decis închiderera tuturor şcolilor şi universităţilor din Peninsula până pe 15 martie. Şcolile din regiunile cele mai afectate de epidemie, din nordul ţării, erau deja închise.
 • Ministrul adjunct al Economiei, Laura Castelli, a declarat că guvernul este conştient de problemele care vor fi provocate familiilor şi că pregăteşte o directivă carre să permită ca un părinte să lipsească de la serviciu pentru a sta cu copiii.

Conferințele, întâlnirile și evenimentele sociale, inclusiv cele din cinema și teatre, desfășurate în orice loc, atât public, cât și privat, sunt suspendate, scrie La Repubblica.

Este vorba desore orice eveniment ce implică aglomerarea de persoane care nu permit respectarea distanței interpersonale de siguranță de cel puțin un metru.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *