Press "Enter" to skip to content

Vremea Plății!

Acum câteva zeci de ore vama Nădlac II a fost luată cu asalt de un puhoi de români care veneau în țara mamă! Nu veneau cu gîndul că vor petrece o vacanță, un concediu sau că vor să investeaască în țara lor or că vor aduce pe plaiurile natale tot ce au învățat prin cele străinătățuri!

Nu!

 Ei făceau exact așa cum au făcut mereu… fugeau!

De ceva rău! Alungați de epidemia, isteria, criza, molima, pandemia Coronavirusului!

 • Au înjurat autoritățile române (că ce știu ei mai bine să facă?) deoarece i-au pus să aștepte la vamă. Control, declarații, verificări! Conform procedurilor în vigoare!
 • Cei veniți din Italia au fost foarte supărați că li s-a cerut o  verificare. Poliție, jandarmi – cât pe ce să iasă un măcel!
 • Câteva zeci de diasporezi au fost deranjați că au fost trimiși, în carantină, la Arad. Doar prezența masivă a forțelor de ordine a preîntâmpinat revolta fugarilor!
 • La Galați au fost aplicate amenzi de câte 10.000 de lei unor diasporezi reveniți din Italia și care nu au fost de găsit acasă – pe unde trebuiau să stea în autoizolare! Unul era la crâșmă. Altul, plecase, deja, în… Italia!
 • Vecinii diasporezilor reîntorși au înroșit rețeaua 112 cu sesizări referitoare la cei reveniți în țară.

Acum să vedem tabloul, poza și să încercăm să îl înțelegem pe cât mai multe planuri.

Despre diasporezi

Fugari din România pe motiv declarat că ”aici, nu se mai poate, în țara asta de căcat!”- au tulit-o care încotro a crezut că o să îi fie ceva mai bine. Putem spune că fiecare are dreptul să  aleagă  unde să trăiască, nu?! Dar ”țara de căcat” a rămas fără niște luptători, soldați, eroi, salvatori, pricepuți, meșteri, maiștri, genii!

 • În țara de căcat au rămas proștii, știrbii, asistații social, atârnătorii la ”un-kil-de-mălai-o-găleată-și-o-sticlă-de-ulei!”  Și, desigur,  votanții ciumei roșii! Adică proștii proștilor!

Diasporezii au suferit crunt! Țara de căcat nu  le-a oferit nimic! Țara de adopție nu i-a așteptat cu mese întinse, joburi de directori, secretară și alte beneficii! Muncă, muncă, muncă… Dar pe un salariu de câteva ori mai bun decât în țara de căcat! Plus REGULUI și LEGI! Pe care, ca ori ce ”român descurcăreț” foarte mulți le-au  fentat! Adică: canci contracte de muncă, ioc asigurări, cotu și pișcotul… drepturi!

 • Concluzia 1 – au fugit din țara lor în loc să lupte în interiorul  ei pentru o ”o țară ca afară!”
 • Concluzia 2. Prin munca (la negru sau legal) i-au îmbogățit pe patronii lor și țările respective! România? O țară de căcat! Nu merită!
 • Fugind din țara de căcat, muncind pentru străini DAR aveau DREPTUL de a decide cine, cum și în ce fel va conduce țara de căcat din care au fugit! Și au spus că au nevoie de: mai multe zile de vot, mai mute secții… Le-au primit! Înființate, dotate și susținute pe banii proștilor! Din țara de căcat! În care ei nu trăiau și nu mai plăteau un sfanț ca taxe și impozite!
 • Concluzia 3: Au fugit, au îmbogățit pe alții dar aveau dreptul de A DECIDE pentru asistații social, proștii din țara de căcat! Care țară trebuia scăpată, eliberată de ciumaroșie iar cătușele să zornăie!
 • Apare epidemia de Coronavirus. Se închid firme prin Italia. Muncitorii ”la negru” sunt ușuiți. În Italia ai de ales: un sac negru, cu fermoar sau drumul spre… alte zări ori țara care taman ce a fost eliberată (prin votul tău, desigur!) de ciuma roșie!
 • Concluzia 4: Este  împuțit rău de tot capitalismul! Faliment?!  Păi statul ce păzește?! Că, noi suntem ”dă dreapta” doar când este vorba de profit!
 • Deci, diasporezul ușuit, eliberator fiind și ”dă dreapta” nu pleacă spre Antile, Guadelupa, Nigeria, Uagadugu… să facă bani, afaceri! Vine spre casa din țara de căcat! Dar nu cu mâna goală! Niscaiva…Coronavirus…. s-or fi lipit și de tine! Geniule!
 • Concluzia 5: Nu numai că revii cu coada între picioare dar aduci și MOARTEA cu tine! Evoluatule, modernule, iluminatule care ești tu!
 • Ajunge în țară și este/intră în carantină… suspect de  purtător molimă – deci două săptămâni la izolare sau chiar spital! Care spitalizare în orice țară  de ”afară” ….costă! Doar în țara proștilor, asistaților social și a ciumei roșii ” e gratis”! Moca!
 • Concluzia 6: Țara de căcat îți plătește spitalizarea și speră nu fie nimic grav dar tu ești OK?! Te întrebi, vreodată, oare cât costă, cine plătește, de unde vin banii tocați pe megaultraimportantul tău CUR? Aaaaaaaaa, de la proștii care au muncit pentru ei (poate cu salariul minim DE CĂCAT 300…400E!); asistați social, strânși de ciuma roșie…. etc etc etc
 • Concluzia 7: Vii fuguța ”în sânul familiei” dragi, da?! Dar uiți că este posibil să le ADUCI MOARTEA! Că tot îți sunt ei așa de dragi!

CONCLUZIE FINALĂ: Abia aștept să văd măsurile geniale luate de ”guvernul meu” sau ”eliberatorii dă dreapta” care nici ei nu știu dacă sunt ori ba …la guvernare!

P.S. TIC ….TAC…. Răul este abia la început! Discutăm dar mai ales O SĂ VEDEM pe-ndelete ( Despre ce? Credeți că va  mai fi cazul?!) după 17….18 martie!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *