Press "Enter" to skip to content

Prahova sub teroarea COVID

  • În Prahova, sunt peste 6.000 de persoane în autoizolare;
  • 168, în carantină.
  • Aproape toate au fost controlate în ziua de vineri, potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova.
  • Amenzi de 518.250 de lei.
  • Au fost întocmite trei noi dosare penale pentru șapte persoane, toate pentru încălcarea art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor

Comunicatul Prefecturii Prahova:

În continuarea informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, vă aducem la cunoștință că în data de 28 martie 2020, la nivelul județului Prahova, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 6248 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 168 de persoane.

În vederea combaterii răspândirii noului coronavirus, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context, echipaje mixte ale Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat seria de verificări atât în rândul persoanelor fizice, cât și a agenților economici.

În cursul zilei de vineri, 27 martie, au fost controlate peste 6000 de persoane aflate în auto-izolare și 91 de agenți economici.

În urma acestor demersuri au fost întocmite trei noi dosare de cercetare penală pentru șapte persoane, toate pentru încălcarea art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, și au fost aplicate 553 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 518.250 lei. Dintre acestea, șapte au fost pentru fapte de natură economică, iar 546 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele Militare.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 45 de dosare de cercetare penală pentru 61 de persoane și au aplicat 1063 de sancțiuni contravenționale.

Șapte persoane care nu au respectat măsura auto-izolării au fost plasate în carantină instituționalizată, în baza prevederilor Ordonanței Militare nr.2/21.03.2020

Linia TELVERDE – 0800 800 358 este deschisă special pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.3202020.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *