Press "Enter" to skip to content

Masca – obligatorie în Prahova!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Prahova a decis ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie în spațiile publice.

„Conform Hotărârii C.J.S.U nr.27/07.04.2020, decizia a fost luată ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact)”, au transmis reprezentanții Prefecturii, precizând că, pe fondul crizei de astfel de materiale de protecție, nu este obligatorie folosirea măștilor medicale. Astfel, acestea pot fi înlocuite cu eşarfe, măşti din material textil dens sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

Purtarea lor este obligatorie pentru persoanele care se deplasează pe raza județului Prahova, în special cu mijloace de transport în comun, care se află în spații publice (instituții publice, spații comerciale, piețe agroalimentare, gări, autogări etc.), dar și în cazul deplasărilor scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, pentru nevoile animalelor de companie/domestice, indiferent de loc – străzi, parcuri.

Măsurile stabilite prin hotărârea C.J.S.U Prahova vor intra în vigoare începând cu data de 10.04.2020.

Cele câteva zile până la intrarea în vigoare a deciziei oferă, cel puțin teoretic, timp suficient pentru ca populația să fie informată dar și pentru a-și procura măștile de protecție.

Atenție: încălcarea aceastei obligații de a purta mască este sancționată cu amenzi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei, în baza art. OUG 1/1999.

Rechiziționaare de bunuri și prestări servicii!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) Prahova, coordonat de prefectul județului, Cristian Ionescu, a aprobat inițierea demersurilor necesare pentru „efectuarea rechizițiilor de bunuri și prestări servicii în interes public de către Comisia mixtă de rechiziții a județului Prahova, la solicitarea autorităților publice beneficiare.  Beneficiarii rechizițiilor de clădiri (spații de cazare) și a prestărilor de servicii în interes public vor fi stabiliți prin hotărâri ulterioare ale C.J.S.U. Prahova, după identificarea acestor spații”.

Autoritățile precizează că măsura, care este una excepțională, va fi luată cu respectarea strictă a legislației în materie și în baza „Procedurii operaționale pentru aplicarea unitară a legislației incidente în materie de rechiziții de bunuri și prestări servicii în interes public la instituirea stării de urgență sau în cazul prevenirii, localizării și înlăturării urmărilor unor dezastre“, elaborată de ANRSPS nr. 872PS/18.03.2020.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *